Επιστρέφουν στις τάξεις τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Ξεκινάει μετά από διακοπή δυόμισι μηνών, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπαίνουν στη διά ζώσης καθημερινότητά τους, καθώς ανοίγουν σήμερα τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα και τα Λύκεια με εξαίρεση της «κόκκινες περιοχές», στις οποίες τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ειδικών η ενδοσχολική μετάδοση δεν είναι συχνή, τα σχολεία δεν αποτελούν οδηγό της επιδημίας και δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό  φορτίο. Νεότερες επιδημιολογικές μελέτες από την Γερμανία, την Αγγλία και την Ελβετία τις οποίες επικαλούνται, έδειξαν ότι τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης σε σχέση με το γενικό ενήλικο πληθυσμό.

Επίσης, τα δεδομένα του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία δείχνουν ότι μόλις 0,2% των τμημάτων στην επικράτεια είναι σε αναστολή, ενώ το ποσοστό των μαθητών του Δημοτικού που εμφάνισαν λοίμωξη ανέρχεται σε 2 στους 10.000 μαθητές.

Μετά από 3 εβδομάδες λειτουργίας των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα καταγεγραμμένα στοιχεία τόσο από τον έλεγχο που έγινε με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ όσο και μέσω της πλατφόρμας edutesting δείχνουν πως η θετικότητα στους εκπαιδευτικούς ήταν 0,13% και 0,15% αντίστοιχα.

Αυξημένη θετικότητα στους εκπαιδευτικούς υπήρξε μόνο στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.