Καιρός: καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι την Κυριακή

Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, καθώς επιδείνωση του καιρού αναμένεται από νωρίς το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί, κυρίως στα νότια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3-5 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στη δυτική και από αργά το βράδυ στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στη Θεσσαλία, θα είναι έντονα. Στα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους 5 με 6 μποφόρ, στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα νότια σε νότιους, 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα)

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα δυτικά, τη Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα ισχυρά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία και από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες καθώς και το βράδυ στα Δωδεκάνησα, μικρής διάρκειας καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!