Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας: Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Οι «Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας» σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Τα σχολεία ξανανοίγουν από τη Δευτέρα 1/2/2021 χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών, και την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων.  Με έκπληξη  ενημερωθήκαμε την Παρασκευή το βράδυ,   ότι δεν θα γίνουν τα Rapid test από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  της Δ/μιας Εκπ/σης Λάρισας.

Η διαδικασία και ο προγραμματισμός των τεστ είχε γίνει , είχαν ορισθεί συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και αναμένονταν  η  επίσημη ανακοίνωση. Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι άλλαξε από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παραμένει μόνο  η επιλογή του edu. testing. gov. gr  για να κάνουν το τεστ οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές , όμως η διαδικασία των Rapid test σε σχολεία είναι πιο προσιτή και πιο αποτελεσματική για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές .

Η ευθύνη της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων θα βαρύνει πάλι τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων και είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν με την υπευθυνότητα που τους διακρίνει.

Οι εκπαιδευτικοί της Δ/θμιας Εκπ/σης  έχουν το δικαίωμα για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία.

Καλούμε τους υπεύθυνους να αναθεωρήσουν  άμεσα την απόφαση και να προχωρήσουν  στην διενέργεια των Rapid test έστω και μέσα στην εβδομάδα της λειτουργίας των σχολείων.

Η επανέναρξη των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια».