Συνάντηση Κέλλα – Βορίδη για νέο εκλογικό νόμο και Δημοτική Αστυνομία

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συζήτησαν για τον νέο εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης, την υλοποίηση έργων οδοποιίας στην περιφέρεια και τις προτάσεις των δημοτικών αστυνομικών για την υποστήριξη του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, οι κ.κ. Κέλλας και Βορίδης εστίασαν στην κατάργηση της απλής αναλογικής του αποτυχημένου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ μέσω της εκλογής από τον πρώτο γύρο του συνδυασμού που θα συγκεντρώνει ποσοστό 43% εξασφαλίζοντας τα 3/5 των εδρών των συμβουλίων. Επίσης, αναφέρθηκαν στην εισαγωγή ορίου 3% για την εκλογή συμβούλου από κάθε συνδυασμό καθώς και στην επαναφορά της 5ετούς θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε προς τον υπουργό Εσωτερικών την αδήριτη ανάγκη για την υλοποίηση των έργων αγροτικής οδοποιίας, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του αγροτικού κόσμου και την παραγωγικότητα του πρωτογενούς τομέα, μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη ανάλογων πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης, όπως έχει δηλώσει σχετικά και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Κέλλας έθεσε υπόψη του κ. Βορίδη τα αιτήματα των δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Λαρισαίων, μεταξύ των οποίων την ενίσχυση σε προσωπικό, τη σύσταση διεύθυνσης συντονισμού και οργάνωσης υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τη δυνατότητα επαναφοράς πρώην δημοτικών αστυνομικών που μετακινήθηκαν το 2013, επιδίδοντάς του σχετικό υπόμνημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε στον κ. Κέλλα ότι θα εξετάσει τα συγκεκριμένα αιτήματα, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τα όρια των αρμοδιοτήτων μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και της αυτοδιοίκησης, που, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για μία εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία χρειάζεται να «ωριμάσει» και να προωθηθεί συν τω χρόνω.

Εξερχόμενος από το υπουργείο Εσωτερικών, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε:

«Είχαμε μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον φίλο υπουργό Εσωτερικών, κατά την οποία συζητήσαμε σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση και την αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, την υλοποίηση έργων οδοποιίας στην περιφέρεια και τα αιτήματα των δημοτικών αστυνομικών για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Συγχρόνως, είχα την ευκαιρία να ευχηθώ και δια ζώσης στον υπουργό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και είμαι βέβαιος ότι, όπως έδωσε λύσεις κατά τη θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο, το ίδιο παραγωγικός θα είναι και τώρα, προάγοντας δυναμικά μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργικότητα του κράτους και την ισχυρή ανάπτυξη της χώρας».

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!