Ελλάδα, ο απόλυτος τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι του 2021

Η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα είχε ως επακόλουθο μια ικανοποιητική πορεία σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σε συνδυασμό με την εξέλιξη που σήμανε η έγκριση του εμβολίου φαίνεται να έχει θετικό αντίκτυπό στον τουρισμό, που είναι και η «χρυσή» βιομηχανία της χώρας.

Γι’  αυτό το λόγο όχι μόνο δεν παρατηρείται μείωση της ζήτησης, αλλά αντίθετα αυξηση της, ειδικά στη Μ. Βρετανία, μία από τις κυριότερες πηγές τουριστών, παρόλο που η Ελλάδα τους δέχεται με την προϋπόθεση μιας καραντίνας δέκα ημερών κατά την άφιξή τους.

Αύξηση των πτήσεων από Μεγάλη Βρετανία

Oι προοπτικές είναι αρκετά αισιόδοξες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που φτάνουν από τους τουριστικούς πράκτορες από τη Μ. Βρετανία, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες, που προτίθενται να πυκνώσουν τις πτήσεις προς Ελλάδα σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Κως, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Συγκεκριμένα σε εβδομαδιαία βάση η Jet 2 θα αυξήσει τις πτήσεις προς τη χώρα μας κατά 60 από το Μπέρμιγχαμ,  50 από το Μάντσεστερ, 18 από το Λιντς και 6 από το Στάνστεντ, συνολικά δηλαδή προστίθενται 135 πτήσεις. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι προστίθενται σ’  αυτές και περισσότερες θέσεις, αλλά και πακέτα διακοπών σε δελεαστικές τιμές σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.

Αισιόδοξες προβλέψεις και από την Αμερική

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό έρχονται ωστόσο και από άλλες πηγές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού, σύμφωνα με το Bloomberg, ήδη προγραμματίζονται διακοπές υψηλών προϋπολογισμών από Αμερικανούς για την Καραϊβική και τη Μεσόγειο.

Τι λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Με την πανδημία είδαμε με τον τουρισμό της Ελλάδας να βουλιάζει κατά 76% και τις εισπράξεις από 18 δισ. ευρώ το 2019 να περιορίζονται στα 4 δισ. το 2020. Παρ’ όλο που οι προβλέψεις τοποθετούν την αναμενόμενη τουριστική έκρηξη από τα μέσα του 2021, δεν αποκλείεται να δούμε αύξηση της κίνησης πολύ νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις τού προέδρου του ΣΕΤΕ.

Ακόμα δε μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα ποια θα είναι τα υγειονομικά δεδομένα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Έχουμε όμως λόγους να ελπίζουμε ότι η τουριστική περίοδος του 2021 θα είναι ασύγκριτα καλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου χρόνου.