Κόκκαλης: Η εστίαση πέθανε και δήμιός της είναι η κυβέρνηση και όχι η πανδημία

«Η εστίαση πέθανε και δήμιός της είναι η κυβέρνηση και όχι η πανδημία». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης αποτυπώνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το κλίμα απογοήτευσης και θυμού που έχει προκαλέσει στο δυναμικό κλάδο της εστίασης που παραμένει κλειστός σε όλη τη χώρα, η ανακοίνωση της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5».

Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως «πρόκειται για ελεημοσύνη απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κλειστές επιχειρήσεις για μήνες. Για έναν κλάδο που ζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που σήμερα βρίσκονται στο όριο – αν όχι κάτω από αυτό – της ανέχειας. Όπως εύστοχα σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας, με τις πράξεις της η κυβέρνηση αποδεικνύει πως έχει πλήρη άγνοια απ’ ότι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και δυστυχώς διασύρει τον κλάδο. Τα ποσά των 1.000€, 2000€, 4000€ σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, συνιστούν  ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τα εξαρτώμενα μέλη του.

Χιλιάδες επιχειρήσεις αποκλείστηκαν και πήραν μηδενική ενίσχυση. Ενώ εδώ και δέκα μήνες ο κλάδος καταστρέφεται, η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την επιτυχία των εικονικών αριθμών, δεν βλέπει το τσουνάμι των χιλιάδων λουκέτων και απολύσεων, ενώ αγνοεί επιδεικτικά την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων που επιβαρύνουν την εστίαση και προκαλούνται από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν είναι επιστρεπτέα προκαταβολή. Είναι επιστρεπτέα κοροϊδία. Η εστίαση πέθανε και δήμιός της είναι η κυβέρνηση και όχι η πανδημία».