Καπετάνος: Προσωπικές απόψεις περιφερειακών στελεχών δεν συνάδουν με τη θέση της ΝΔ

Σε δήλωση του προέδρου ΔΕΕΠ ΝΔ Χρήστου Καπετάνου αναφέρονται τα εξής:

“Είναι ξεκάθαρη η θέση της Νέα Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της καταπολέμησης της βίας και κακοποίησης των γυναικών, αλλά και οιουδήποτε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων.

Προσωπικές απόψεις περιφερειακών στελεχών δεν συνάδουν με τη θέση της Παράταξής μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Είναι λυπηρό όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σημαία της αντιπολιτευτικής της τακτικής μεμονωμένε ςαπόψεις, προκειμένου να δικαιολογήσει την ένδεια θέσεων και την έλλειψη κυβερνησιμότητας, ενός κόμματος που στον τόπο προσέφερε μόνον τα παραδείγματα της Βενεζουέλας και των Podemos.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την βία και την σεξουαλική κακοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου χωρίς αστερίσκους,  άνω τελείες ή φθηνές δικαιολογίες.

Το Kράτος οφείλει να δίνει το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε οι πολίτες ανεμπόδιστα να καταγγέλλουν οποιαδήποτε μορφή βίας. Αυτόν τον θεσμικό ρόλο η σημερινή κυβέρνηση τον ανέδειξε έτι περαιτέρω, δημιουργώντας αρμόδιο Υφυπουργείο Ισότητας των Φύλων, Οικογένειας και Δημογραφικής Πολιτικής.

Εξάλλου, η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου, ενεφάνη μέσα από την καμπάνια του Υπουργείου Αθλητισμού «Σπάσε τη Σιωπή», όπου και αναδείχθηκε το σοβαρό αυτό θέμα.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε μαζί με την Σοφία.

Το οφείλουμε στην Κοινωνία μας”.