Καταγγελία ΕΟΑΣΝΛ για τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο

Σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρονται τα εξής:

“Κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 20-1-2021 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας κ. Αλειφτήρας Σωκράτης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αφού εξαρχής έκανε παράπονα για τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, έφτασε στο σημείο να απειλήσει με “κίνηση νομικών διαδικασιών” τον εκπρόσωπο μας για τις κριτικές που ασκεί η Ομοσπονδία μέσω των ανακοινώσεων της στον ΕΛΓΑ, όσο αναφορά τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις πλημμύρες του “Ιανού”.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας είναι μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις του πρωτογενούς τομέα, εκφράζει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, και ο θεσμικός της ρόλος ήταν ανέκαθεν η προάσπιση των συμφερόντων αγροτών και κτηνοτρόφων. Πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στην έκφραση των δίκαιων διεκδικήσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων αποσπώντας λύσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων.
Εξάλλου το “δικαίωμα του συνδικαλίζεσθε” είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο στην χώρα μας.
Βασική αρχή της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας ήταν και παραμένει να είναι ότι τα προβλήματα λύνονται στην βάση ενός δημοκρατικού διαλόγου και όχι ενός διαλόγου υπό της απειλής των διώξεων.
Φυσικά δεν μας πτοούν οι όποιες απειλές, εξάλλου πολλές φορές μέλη του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων έχουμε συρθεί στα αγροτοδικεία από όλες τις κυβερνήσεις για τους αγώνες μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει εδώ και τώρα τον αναχρονιστικό και άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ που οδηγεί σε άδικες ή καθόλου αποζημιώσεις και σε ψίχουλα.
Παλεύουμε για ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή, το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους”.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ