Ο καιρός του Σαββάτου

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού. Το Σάββατο, στη δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το βράδυ. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 5-6 μποφόρ, το απόγευμα 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το τους 07 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα  τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από τους 05 έως τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές – αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές- και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν στο Θρακικό Πέλαγος μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμής της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές από τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται ΄λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη τιμή της).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 7 και στις Κυκλάδες από αργά το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το βράδυ με σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 6 με 8-9 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι στα ορεινά της Ηπείρου κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι – νοτιοδυτικοί, τοπικά 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!