Τι αναφέρει ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Φαρσάλων για τα αδέσποτα

Βγάζει παράπονο η ανακοίνωση του Φιλοζωικού σωματείου Φαρσάλων για την αντιμετώπιση των ανθρώπων απέναντι στα ζώα και ειδικότερα στα αδέσποτα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Κυρίες και κύριοι καλή χρονιά με υγεία.. Ευχόμαστε όμως και μια γενική αλλαγή στο πώς αντιμετωπίζουμε τα ζώα μας!! Η πρώτη μας μέριμνα μαζί με τους οικείους μας είναι τα κατοικίδια μας!

Πως μπορείτε να τους γυρίζετε την πλάτη;

Πως μπορείτε να τα παρατάτε στη μέση του πουθενά;

Ποιος είναι ο πολιτισμός σας ποια η παιδεία σας στο θέμα ζώα;

Καθημερινά βρίσκουμε πλάσματα πολλά γερασμένα ή άρρωστα ή έγκυος!

Αυτή είναι η λύση σας; Να τα αφήνετε στον δρόμο;;; Δηλαδή αποποιείστε τις ευθύνες σας και τις φορτώνεται σε πλάτες άλλων που μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι η πιο πολιτισμένοι από εσάς;

Το φιλοζωικό σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την αξιοπρέπεια αυτών των πλασμάτων που εσείς αφήνοντας τα εδώ κι εκεί τους την αφαιρείται! Αλλά επειδή πλέον έχει παραγίνει η κατάσταση οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι θα εφαρμοσθούν αυστηρά και από μας και από την Aστυνομία όλα τα πρόστιμα και οι ποινές που ορίζει ο νόμος περί αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων κατά γράμμα!!!

Τελικά απορούμε αν μέσα από το πορτοφόλι βγαίνει η ευαισθησία στον τόπο μας! Ίσως γιατί μόνο εκεί πονάτε! Ίσως τότε επιτέλους καταλάβετε ότι ένα πλάσμα που στάθηκε σε όλη του τη ζωή σύντροφος πιστός αξίζει να πεθάνει στην αγκαλιά σας και όχι στο πουθενά χωρίς καν να καταλαβαίνει ΓΙΑΤΙ;”