AstraZeneca: μεγάλη μείωση στις παραδόσεις εμβολίων

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση της AstraZeneca, για τη μείωση κατά 60% των δόσεων εμβολίων που ήταν προγραμματισμένο να παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες μέσων ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του υπουργείου Υγείας της χώρας, αναφέρουν πως η AstraZeneca θα παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες – οι οποίες ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία – οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις, οφείλονται σε πρόβλημα που προέκυψε στο εργοστάσιο που έχει την εφοδιαστική γραμμή για τα εμβόλια που προορίζονται για την Ε.Ε.

Πηγή: ant1news.gr