Κόκκαλης: Να επανέλθουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους δε λαμβάνουν σύνταξη λόγω οφειλών – Όχι στην εξαθλίωση τους

Να επανέλθουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους δεν λαμβάνουν σύνταξη λόγω οφειλών στους συνταξιοδοτικούς φορείς ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σε δήλωσή του κάνει λόγο για μία «κακή νομοθέτηση από πλευράς κυβέρνησης» που οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Μία κακή νομοθέτηση της κυβέρνησης έχει φέρει στα όρια της ανέχειας χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι είναι όμηροι ενός νόμου λόγω των εκκρεμοτήτων που έχουν με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, που δεν τους επιτρέπει να λαμβάνουν σύνταξη.

Οι νομοθέτης σε μία ευνομούμενη δημοκρατία δε μπορεί να λειτουργεί με μπακαλίστικη, ωμή και απάνθρωπη λογική, αλλά οφείλει να λαμβάνει υπόψη και την κοινωνική διάσταση των όσων προκαλεί μία απόφασή του. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επαναφέρει τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4611 του 2019 και παράλληλα να διευρύνει τα όρια των οφειλών, ώστε να υπαχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι δικαιούχοι.

Ας μην ξεχνούν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων πως οι άνθρωποι που πλήττονται από τη σκληρή αυτή πρακτική, δεν έχουν κανένα άλλο βοήθημα από την πολιτεία, δηλαδή καλούνται να ζήσουν χωρίς έσοδα και χωρίς εργασία.

Δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες που έριξαν κανόνι εκατομμυρίων και τώρα ζητούν και τα ρέστα από το κράτος. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που εργάστηκαν και προσέφεραν για δεκαετίες στο κράτος. Ας δείξουμε την ελάχιστη κατανόηση και ευελιξία.»