Ο καιρός της Τρίτης

Σε ποιες περιοχές αναμένεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις. Πόσο και σε ποιες περιοχές θα αυξηθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται την Τρίτη στα ηπειρωτικά, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους ολικός. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από τους -04 έως τους 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -07 έως 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από -16 βαθμούς έως -1 βαθμό Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα νησιά του Ιόνιου και βαθμιαία από τα βόρεια σχεδόν αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από -06 μέχρι 04 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα από τα βόρεια γενικά αίθριος. Ειδικότερα, στην Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο που βαθμιαία από το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -04 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, από μηδέν έως 07 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!