Κίνδυνος να “πνιγεί” η Αθαμανία – Στο σημείο Αγοραστός-Μιχαλάκης – (vid)

Συνεχίζει να διολισθαίνει η πλαγία απέναντι από την Αθαμανία, έχει φράξει τον ποταμό και έχει δημιουργείται λίμνη που έχει φτάσει ήδη τα 3 μέτρα βάθος.

Το πρόβλημα με τη διολίσθηση της πλαγιάς άρχισε να γίνεται έντονο από την περασμένη Παρασκευή όταν και άρχισαν να σημειώνονται κατολισθήσεις που φράζουν την ομαλή ροή του ποταμού. Ο εντεταλμένος σύμβουλος ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης Κώστας Ούτρας ανέλαβε από την πρώτη στιγμή δράση και με μηχανήματα προσπαθούν να διατηρήσουν ανοιχτή τη δίοδο του ποταμού. Ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο, η μάχη άνιση και το φαινόμενο σε εξέλιξη. Ως αποτέλεσμα έχει ήδη δημιουργηθεί μια λίμνη με έκταση κοντά στα 100 μέτρα και 3 μέτρα βάθος, ενώ η στάθμη αυτής συνεχώς ανεβαίνει. Τα πρώτα σπίτια του χωριού της Αθαμανίας είναι στα 20 μέτρα.

Σε μια προσπάθεια να δώσουν λύση έφτασαν στο σημείο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. “Το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη” λένε στο trikalavoice.gr “και δυστυχώς απρόβλεπτο. Αυτό που σε πρώτη φάση θα κάνουμε άμεσα είναι να εγκαταστήσουμε ένα μηχάνημα της Περιφέρειας στο σημείο για να απελευθερώνει το δυνατόν τη ροή του ποταμού και να επιβραδύνουμε το φαινόμενο της δημιουργίας της λίμνης”. Από εκεί κι ύστερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονεί άμεσα γεωλογική μελέτη για να διαπιστωθούν τα αίτια διολίσθησης της πλαγιάς και να γίνουν τα έργα που χρειάζονται συντονισμένα και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: trikalavoice.gr