Νίκος Κακλαμανάκης: Η Σοφία μού είχε πει για το βιασμό της – Να σπάσει η ομερτά της ομοσπονδίας

Για συντονισμένη προσπάθεια «συσκότισης» αλλά και απόκρυψης της αλήθειας μπροστά στις σοβαρές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και παλαιότερες δικές του και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, μίλησε σήμερα ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης είπε:

«Η κατάθεση αλήθειας από ψυχής μετά από τόσο πόνο και κλείσιμο στον εαυτό της δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτός ο πόνος έχει γίνει στην πορεία δύναμη και η δύναμη τελικά γίνεται προσφορά».

Ερωτηθείς αν γνώριζε, ο πρωταθλητής είπε: «Μου το είπε λίγο μετά την κατάθεσή μου στη Βουλή. Δεν είναι χρόνια πριν, είμαι όμως αρκετό καιρόν πριν τη σημερινή ημέρα. Πιστεύω ότι η Σοφία έφτασε στο σημείο, έχοντας το μέσα της κλείσει, να δει όλη αυτή την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, τις απειλές, τις ύβρεις και είπε ό,τι λένε όλοι οι αθλητές: ‘ως εδώ, δεν πάει άλλο’», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι η περίπτωσή της δεν είναι μεμονωμένη. «Είναι κι άλλοι αθλητές», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει καταθέσει αγωγή κατά του Νίκου Κακλαμανάκη για τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας 100.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας τη στάση της Ομοσπονδίας, ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέφερε: «Η Ομοσπονδία μάς περιφρονεί και προχωρά σε υβριστικές αναρτήσεις, κυρίως μέσω της αντιπροέδρου, για το οποίο δεν έχει πάρει καμία απόσταση κανένα μέλος, περιφρονεί ακόμη και τον εισαγγελέα», κατήγγειλε ενώ έθεσε το ερώτημα: «Ποιοι και γιατί αποφεύγουν τόσο επίμονα και τόσο συστηματικά την αλήθεια; Είναι όλοι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ; Πρέπει επιτέλους να ακούσουν και να σταματήσουν τον πόλεμο».

«Η αλήθεια είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Η ομερτά δυστυχώς που υπάρχει απ’ όλους, είτε από αθλητές που έχουν σωπάσει διαχρονικά γιατί έχουν βολευτεί. Αν ψάξει κανείς εκεί θα βρει ακόμη παραπάνω από αυτά που γνωρίζουν οι αθλητές. Οπότε για εμένα, επειδή έχουμε ζήσει μέσα στην αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μπροστά στα μάτια μας και στην κατάχρηση εξουσίας, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτήν την ομερτά άλλο», τόνισε ο πρωταθλητής.
Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, o άνθρωπος που δόξασε την Ελλάδα φορώντας το εθνόσημο αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

«Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου το 1999 και το 2018. Το πρώτο αφορούσε σε καταγγελία που είχα κάνει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γινόταν ενόψει Ολυμπιάδας 2004, και το 2018 γιατί είδα κάτι που δεν έπρεπε και αφορά σε περίπτωση παραδοπιστίας. Δεν θα πω παραπάνω για τη δεύτερη περίπτωση, εμπλέκονται ένοπλες δυνάμεις, όταν θα έχω έτοιμο το βίντεο θα μπούμε σε λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

Πηγή: cnn.gr