Συνεδρίασε εκτάκτως το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Λάρισας εν όψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Παρασκευή 15-1-2021, με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη  Χρήστου Καλομπάτσιου,  για τον συντονισμό όλων των φορέων  ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία Λέανδρος, που  αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας και  τη Θεσσαλία από σήμερα το βράδυ και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης,  σήμερα το πρωί, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά και του Γ.Γ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες  Χρήστος Καλομπάτσιος και  Δωροθέα Κολυνδρίνη και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με εντολή του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, η Π.Ε. Λάρισας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται και βρισκόμαστε σε  πλήρη ετοιμότητα,  σε συνεργασία με τους Δήμους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία τους εθελοντές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» δήλωσε ο κ. Καλομπάτσιος. «Συνολικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 189 μηχανήματα, εκ των οποίων 35 στην Π.Ε. Λάρισας,  σταθμευμένα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού. Επιπλέον,  έχουν δημιουργηθεί και οι απαραίτητοι σταθμοί μεταφόρτωσης αλατιού, εκ των οποίων 5 στην Π.Ε. Λάρισας σε Λάρισα, Φάρσαλα, Σπηλιά, Ελασσόνα και Καλλιθέα για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων. Καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός, να έχουν στο αυτοκίνητο αλυσίδες  και γενικότερα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου  και τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο  Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας Β. Καραλής, ο μετεωρολόγος Φ. Τακούδης,  ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Τσακνάκης,  ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γ. Ζαούτσος, η αντιδήμαρχος Κιλελέρ Β. Χλιάπη, από το Δήμο Αγιάς Δ. Παπακώστας, ο γενικός διευθυντής ΔΕΥΑΛ Δ. Σαβοργινάκης, ο περιφερειακός  διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Γ. Αθανασιάδης,   ο διευθυντής Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Δ. Μανδαλώζης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ν. Μπάλσης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας,  από την  Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ο Ι. Ιακωβάκης, η  διευθύντρια  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Ζιάκα, ο Διοικητής του ΓΝΛ Γρ. Βλαχάκης, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο Κ. Μελαχροινός και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων.