Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιβεβαιώνει τον τίτλο του MVP

O Έλληνας σταρ του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, συνεχίζει να τραβάει την προσοχή όλων εντός των γηπέδων. Σε αγώνα απέναντι στους Detroit Pistons ο Γιάννης σκόραρε 43 πόντους, εκ των οποίων τους 30 στο πρώτο ημίχρονο.

Εκπληκτικά τα στατιστικά για τον Greek Freak, ο οποίος εκτός από τους 43 πόντους σημείωσε 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 τάπα σε 38 λεπτά παιχνιδιού. Οι Bucks κέρδισαν τον αγώνα με τελικό σκορ 125-115, με ουσιαστικά έναν παίκτη να σκοράρει πάνω από το 1/3 των πόντων της ομάδας. 

Με εκπληκτικές εμφανίσεις συνεχίζει την καριέρα του ο 2 φορές MVP του αμερικάνικου πρωταθλήματος μπάσκετ, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στις νίκες της ομάδας του. Αυτή τη στιγμή οι Bucks βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας στην Ανατολική Περιφέρεια, με πρώτους τους Indiana Pacers.

Ακόμη βέβαια είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, καθώς έχουν παιχτεί λίγες αγωνιστικές στη σεζόν. Οι Bucks κυνηγάνε διακαώς έναν τίτλο και τα τελευταία χρόνια με τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα έχουν φτάσει αρκετά κοντά στο στόχο τους. Ανάμεσα στην κορυφαία τριάδα των φαβορί δείχνει το στοίχημα ΝΒΑ της bwin τους Bucks για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην τοπ τριάδα μαζί με τους Bucks βρίσκονται οι Lakers και οι Nets. Πέρυσι, το πρωτάθλημα κέρδισαν οι Lakers απέναντι στους Miami Heat, έχοντας για πρώτη χρονιά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ρόστερ τους. 

Τα «ελάφια» του Μιλγουόκι έχουν να κερδίσουν πρωτάθλημα ΝΒΑ από το μακρινό 1971 και ο Γιάννης φαίνεται ως η καλύτερη ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν μετά από 50 χρόνια. Άλλωστε το ΝΒΑ πολλές φορές αποτελεί one-man show, αφού ένας κορυφαίος παίκτης μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα ολόκληρη την ομάδα. 

Μάλιστα από το καλοκαίρι του 2019 οι Bucks έχουν 2 Αντετοκούνμπο στην ομάδα, αφού επέλεξαν στα draft και τον αδερφό του, Θανάση. Οικογενειακή υπόθεση έγινε η ομάδα του Μιλγουόκι , κάτι εντελώς φυσικό αφού με το Γιάννη χτύπησαν «φλέβα» χρυσού!

Το φοβερό είναι ότι ο Γιάννης συνεχίζει να διαγράφει ανοδική πορεία στο δυνατότερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, έχοντας ήδη στα 26 του χρόνια μια τρομερή καριέρα. Και η συνέχεια αναμένεται ακόμη σπουδαιότερη, αφού πηγαίνει μεθοδικά για τίτλο MVP για 3η συνεχόμενη χρονιά…