Καιρός: ο “Λέανδρος” φέρνει βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο

Ποιες περιοχές της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωπες με έντονα καιρικά φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις, προβλέπονται την Πέμπτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5-6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι, που θα πνέουν με ένταση 6-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων. Το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, 6-7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από 400 μέτρα). Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες, οπότε θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θρακικό πέλαγος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων. Το βράδυ θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι, 6-7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα επικρατήσει συννεφιά, παροδικά αυξημένη, με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και εκ νέου από αργά το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 5-6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς. Από το βράδυ και από τα βόρεια, θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς και κατά τόπους στην Ήπειρο από -2 μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5-6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται συννεφιά, παροδικά αυξημένη, με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν εκ νέου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και τις πρωινές ώρες κατά περιόδους χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπονται την Παρασκευή. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες, θα εξασθενήσουν. Από τις βραδινές ώρες, εκ νέου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6-8 μποφόρ και στα νότια πελάγη τις πρωινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!