Παραπομπή Τραμπ ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον επίσημα για υποκίνηση εξέγερσης, μία εβδομάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Ο κ. Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές.

Πελόζι για Τραμπ: Άμεσος κίνδυνος, πρέπει να φύγει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και «πρέπει να φύγει», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατά την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

«Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρει ευθύνη για την επίθεση στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα», εκτίμησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, τασσόμενος όμως ταυτόχρονα κατά της παραπομπής του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση οπαδών του εναντίον του Καπιτωλίου, λίγες ημέρες προ της λήξης της θητείας του. Ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται επίσης κάθε ευθύνη για προηγούμενες κατηγορίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τραμπ: Να βοηθήσουν όλοι στη μείωση των εντάσεων
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Τραμπ απηύθυνε κάλεσμα στους υποστηρικτές του να μην προχωρήσουν σε νέες διαδηλώσεις.

Σε σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Τραμπ ζήτησε «από όλους τους Αμερικανούς» να επικρατήσει ηρεμία.

«Στον απόηχο των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, ζητώ να μην υπάρχει βία, καμία παραβίαση νόμου και κανένας βανδαλισμός», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

«Δεν είναι αυτό που αντιπροσωπεύω, ούτε και αυτό που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων» σημείωσε στο μήνυμά του.

Πηγή: kathimerini.gr