Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 9 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και στις Κυκλάδες τοπικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 3-5 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 6 έως 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια, κατά τόπους, τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!