Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Τρίτη

Βελτιωμένος προβλέπεται να είναι την Τρίτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα Δωδεκάνησα. Αναμένεται εξασθένηση των ανέμων, που θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές και με σταδιακή βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί νότιοι –  νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 9 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στο Ιόνιο με μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από την νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία, από τα βόρεια, ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με σποραδικές βροχές από το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και αργότερα της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα νοτιοανατολικά, 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.