Καταγγελία Σωματείου Κλινικών για ANIMUS: “Και ποινικές ευθύνες για όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό “

Σε καταγγελία έχει προχωρήσει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών κατά του ΑΝIMUS. Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία:

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία καταγγέλλει την νέα επιχείρηση τρομοκρατίας από την εργοδοσία του Ομίλου ANIMUS. Μετά την υποχρεωτική δήλωση που έπρεπε να κάνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι της επιχείρησης ότι δεν είναι μέλη Εργατικών σωματείων, προχώρησε και άλλο παρακάτω. Με γραπτό κείμενο το οποίο υποχρεούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, ενημερώνονται πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή της πανδημίας θα έχουν ποινικές συνέπειες.

Υποχρεώνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους  δια της παρουσίας του εργοδότη να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση περί συμμόρφωσης των με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μετακυλώντας την ευθύνη της τήρησης των και με την απειλή ποινικών και νομικών ευθυνών απογειώνοντας μέχρι εκεί που δεν παίρνει την κυβερνητική γραμμή περί «ατομικής ευθύνης». Νόμος και τάξη λοιπόν σε σκληρά εργαζόμενους των 650 μεικτά γιατί ο εργοδότης μπορεί και το κάνει. Η επόμενη κίνηση του εργοδότη είναι να βάλει τους εργαζόμενους να υπογράψουν  πως εάν κολλήσουν τον κορονοϊό θα απολύονται απευθείας!!!

Αποτελεί μέγιστη πρόκληση όταν οι εργοδότες που έχουν κάνει τα υγιεινομικά πρωτόκολλα λάστιχο, που καλούσαν τους εργαζόμενους να πληρώσουν οι ίδιοι ακόμη και το κόστος  των τέστ , να τους  κουνάνε το δάχτυλο. Όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την δική τους πρώτη και βασική ευθύνη που σήμερα οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε βασικούς χώρους μετάδοσης του ιού.

Καλούμε όλους τους φορείς και Εργατικά σωματεία  να καταδικάσουν αυτό το κατάπτυστο γεγονός. Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς(επιθεώρηση εργασίας κα) εργαζόμενους  να παρέμβουν άμεσα . Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο ακυρώνοντας στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία. Φτάνει πια με την νοοτροπία του αποφασίζομεν και διατάσομεν. Προειδοποιούμε οποιοδήποτε εργοδότη προβαίνει σε τέτοιες αισχρές και αντεργατικές τακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες . Τέρμα πια στην εργοδοτική βία.