Απάντηση του Ομίλου Animus Α.Ε. σε ανακοίνωση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών

Επίσημη απάντηση εξέδωσε ο Όμιλος Animus Α.Ε. στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.

Στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Αποτελεί είδηση το γεγονός ότι στην απαρχή του 2021 και μην έχοντας καταλαγιάσει ο πόνος και η θλίψη από την απώλεια των χιλιάδων νεκρών συμπολιτών μας και των εκατοντάδων ασθενών με τη συνεχιζόμενη δοκιμασία μας από τον κορωνοϊό, οι αυτοαποκαλούμενοι ως εκπρόσωποι των νοσηλευτών, πέρα από την ασέβεια που δείχνουν στο ανθρώπινο δράμα, φροντίζουν να μας θυμίζουν την απέχθεια τους στην τήρηση των νόμων του Ελληνικού κράτους.

-Τους δηλώνουμε, λοιπόν, υπεύθυνα, ότι η Animus Α.Ε. πέρα από τα υποδειγματικά έως και υπερβολικά μέτρα, που καθολικά εφαρμόζει από το Μάρτιο του 2020 για την προάσπιση της υγείας πρωτίστως των εκατοντάδων ασθενών που νοσηλεύονται σε όλες τις δομές του ομίλου αλλά και του προσωπικού μας, θεωρεί σκόπιμο και αυτονόητο, στον αγώνα που καταβάλλει καθημερινά για πιστή  εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, να τους ενημερώσει και για τις ευθύνες που φέρουν ως πολίτες σε τυχόν μετάδοση της ασθένειας στους ανήμπορους ασθενείς μας.

Θεωρούμε ηθικό χρέος μας, μεταξύ άλλων, να εκπαιδεύουμε και να ενημερώνουμε το προσωπικό μας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να συμβάλουμε κατ’ ελάχιστο στη διαμόρφωση άξιων και χρήσιμων πολιτών, πέρα από τα επαγγελματικά τους προσόντα.

Σε όσα παραπάνω αναφέρουμε, καθώς και για το κείμενο ενημέρωσης των εργαζομένων που, αναντίρρητα και με ευχαριστίες προς τη διοίκηση, υπέγραψαν όλοι τους, η επιχείρηση μας αισθάνεται απολύτως υπερήφανη, διότι πλέον εξαντλεί κάθε προσπάθεια για την ασφάλεια του συστήματος υγείας που διαθέτει καi διαχειρίζεται.

Προκαλούμε δε, τους κοινούς και γνωστούς συκοφάντες μας, να τολμήσουν να δώσουν στη δημοσιότητα το κείμενο ενημέρωσης των εργαζομένων μας, ώστε να αντιληφθεί και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης για τι είδους εκπροσώπους εργαζομένων ομιλούμε.

Και επειδή στην Animus Α.Ε. είμαστε βέβαιοι για τις δόλιες προθέσεις των εν λόγω κυρίων, σας επισυνάπτουμε προκαταβολικά το κείμενο ενημέρωσης που έλαβαν και υπέγραψαν οι εργαζόμενοι μας, ώστε να είναι σε θέση το αναγνωστικό κοινό της περιφέρειάς μας να έχει απτή εικόνα και να κρίνει, κατά πόσο τελικώς η επιχείρηση μας και μ΄ αυτήν την πράξη, προάγει την υγειονομική ασφάλεια για το συνάνθρωπο ασθενή, προβάλλοντας και τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση διάδοσης του κορωνοϊού».

Ακολουθεί το κείμενο ενημέρωσης που έλαβαν και υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του Animus Α.Ε.:

«Με το παρόν κείμενο δηλώνω ότι έχω ενημερωθεί για όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και από τον ίδιο τον όμιλο ANIMUS για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας Covid19 και έχω πλήρη γνώση ότι υποχρεούμαι να τα τηρώ ως εργαζόμενος σε υγειονομική δομή.

Επίσης ενημερώθηκα ότι η μη τήρηση, από μέρους μου, όλων των μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας, εκτός από τις τυχόν συμβατικές μου υποχρεώσεις απέναντι στον Όμιλο, μπορεί να γεννήσει σε βάρος μου και ποινική ευθύνη για παράβαση του άρ. 285 ΠΚ που ρητώς ορίζει ότι «όποιος παραβιάζει μέτρα που έχει διατάξει ο Νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μίας μεταδοτικής ασθένειας, τιμωρείται…», ανάλογα τις βαρύτητας του αδικήματος, είτε σε πλημμέλημα είτε και σε κακούργημα.

Δηλώνω, επιπλέον, ότι μου συστήθηκε από τον Όμιλο, εάν έχω οποιαδήποτε απορία αναφορικώς με την τήρηση των μέτρων, να έλθω σε άμεση επαφή με την επιστημονικώς υπεύθυνη, καθώς ως υπέρτατη προτεραιότητα ο Όμιλος έχει θέσει την απόλυτη πειθαρχία απέναντι στις οδηγίες και στα μέτρα ασφαλείας από όλους όσους έρχονται σε οποιαδήποτε επαφή με τον Όμιλο».

Λάρισα, …/…/20..

Ο/Η δηλ….