Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ. σε ισχύ από Κυριακή έως και Τρίτη (5/1)

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού με δείκτη προειδοποίησης “πορτοκαλί” εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής (3/1) η ΕΜΥ με το οποίο ενημερώνει για ισχυρές βροχές που θα σημειωθούν σε τμήματα της χώρα και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.

Σύμφωνα με αυτό:

Α. Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

1) Σήμερα Κυριακή (03-01-2021)

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (04-01-2021).

2) Αύριο Δευτέρα (04-01-2021)

Από τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (04-01-2021)

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι  βόρειες Κυκλάδες.

3) Την Τρίτη (05-01-2021)

Τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Β. Αύριο Δευτέρα 04-01-2021) στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το
βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν:
Από τη νύχτα της Κυριακής (03-01-2021) έως το μεσημέρι της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της Θράκης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Εκδίδεται σε περίπτωση πρόβλεψης επιδείνωσης ή μεταβολής του καιρού και έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των αρμόδιων κρατικών φορέων και του κοινού, για τυχόν εκδήλωση ενεργειών.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Εκδίδεται σε περίπτωση πρόβλεψης εκδήλωσης ή αιφνίδιας εκδήλωσης ενός ή περισσοτέρων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και έχουν ως σκοπό την άμεση ενημέρωση και τη λήψη αναγκαίων μέτρων από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙΡΟΥ

ΚΙΤΡΙΝΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, με τα πιο πρόσφατα δελτία καιρού. Αναμένονται κάποιες μικρής κλίμακας επιπτώσεις σε υπαίθριες δραστηριότητες.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, πάρτε προφυλάξεις βάσει των τελευταίων δελτίων καιρού. Περιμένετε και προετοιμαστείτε γιατί αναμένονται κάποιες επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες.

ΚΟΚΚΙΝΟ: ΠΑΡΤΕ προληπτικά ΜΕΤΡΑ, να είστε σε επαγρύπνηση και να ενεργείτε σύμφωνα με τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών. Ενημερωθείτε από τα δελτία καιρού και περιμένετε σημαντικές επιπτώσεις στις καθημερινές σας δραστηριότητες.