Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός και μόνο στα δυτικά και τα νότια υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών, μικρής διάρκειας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται νεφώσεις. παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 8 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2-3 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από την νύχτα θα πνέουν νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Γενικά αίθριος θα είναι ο ο καιρός στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοανατολικοί, 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί, με ένταση στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα έχουν ένταση 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.