Λιακούλη: «…Kαι το δούλεμα, έχει όρια!»

Παρέμβαση στο θέμα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:  

«Ο νομός μας, η Λάρισα και οι Άνθρωποί της, έχουν μια μεγάλη ιστορική διαδρομή αγώνων, δημοκρατικών διεκδικήσεων και κατακτήσεων.

Εξαιτίας αυτών, έχουν αναπτύξει συλλογική συνείδηση, σε πολλά επίπεδα και ανεξάρτητα από κομματικές αναφορές, πολιτικές πεποιθήσεις και ιδιοτελείς σκοπούς.

Πολλές φορές ο νομός μας, έγινε μια γροθιά, αγωνίστηκε,ομονόησε και κατέκτησε στόχους.

Δεν ήταν τυχαία η εμβληματική επιλογή του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά,  να δημιουργήσει το πρώτο Κέντρο Υγείας της χώρας, στην Ελασσόνα.

Η αναφορά του δε στην ιστορική ομιλία του, για το νομό μας και τους Ανθρώπους μας,  μόνο περηφάνια μας γεμίζει για το πώς, οι προηγούμενοι από εμάς, αρχές και πολίτες, πάλεψαν και διεκδίκησαν για τον τόπο μας, τα μεγάλα και τα σπουδαία.

Τα τελευταία χρόνια, οι δομές υγείας του νομού, έχουν υποβαθμιστεί σοβαρά, με πολλούς να κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες.

Λίγο πριν το πρώτο κύμα της πανδημίας, η συζήτηση που άνοιξε μετά την επίσκεψη του κ. Υπουργού Υγείας, ήταν η «πιλοτική εισαγωγή των ιδιωτών» στη δημόσια υγεία.  

Χτυπήματα στο ΕΣΥ, από όλες τις πλευρές,  ανελέητα και αδιάκοπα.

Χωρίς προσωπικό, χωρίς προσλήψεις, χωρίς μονιμοποιήσεις, χωρίς υγειονομικό υλικό, χωρίς ιατροτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά..

Μόνο παλαμάκια στις βεράντες!

Τον τελευταίο καιρό είναι πασιφανής η σκόπιμη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο βρίσκεται πλέον σε κατάσταση οριακής παρακμής.

Γιατροί και νοσηλευτές βγήκαν στους δρόμους της πόλης και είπαν τα αυτονόητα.

Οι αρχές του τόπου μας κινήθηκαν με όλα τα μέσα που είχε ο καθένας, με επιστολές, ψηφίσματα, οι βουλευτές με ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή, οι πολίτες με μηνύματα συμπαράστασης  

Τελικώς όμως , το… «κατόπιν ενεργειών μου»  και πάλι μπήκε πάνω από την συλλογικότητα της πόλης και  το συμφέρον της!

Πάλι  κάποιοι θέλησαν να μας πούνε ότι με παρέμβασή τους  ο κ Υφυπουργός «τράβηξε» το αυτί του κ ΥΠΕάρχη και τελικά επιστρέφουν τα χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και …όλα καλά .

Αλήθεια, όλα καλά;;

Με ανύπαρκτες κλινικές, προσωπικό, υλικό;  

Όλα καλά ;;

Το Γενικό Νοσοκομείο είναι μια δομή υγείας απαραίτητη για το νομό και τους Ανθρώπους. Δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια ισχύος μεταξύ αρμοδίων, ούτε για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες.  

Η γενιά μας συνολικά έχει ευθύνες και θα λογοδοτήσουμε στα παιδιά μας

Ένας τραυματιοφορέας, επί 11 ημέρες κατασκήνωσε έξω από το Πανεπιστημιακό και στα αυτοσχέδια ταμπελάκια του, έγραψε για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στα νοσοκομεία μας.

Βόλεψε κάποιους να τον απαξιώσουν, να τονχαρακτηρίσουν «ιδιόρρυθμο, περίεργο» κλπ- κανείς όμως δεν τον είπε ψεύτη !

Οι αλήθειες του, έγιναν οι αλήθειες μας, στις οποίες κανείς δεν απάντησε.

Μήπως οι … «κατόπιν ενεργειών μου» στα εύκολα, στα ανέξοδα και στις συντροφικές φωτογραφίες , έχουν να απαντήσουν κάτι σ’αυτό;

Αν όχι, ας σωπάσουν, γιατί και το δούλεμα έχει όρια