Καιρός: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Στα δυτικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται λίγες νεφώσεις. παροδικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν. . Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3-5 μποφόρ, στα βόρεια 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα δυτικά και από το βράδυ στα ανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.