Σύσκεψη Κοντοζαμάνη – Κέλλα: Επιστρέφει το ΓΝΛ στην προ – Covid λειτουργία του

«Βγαίνει από το “ειδικό καθεστώς” το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και επιστρέφει στην προτέρα του κατάσταση, διατηρώντας ταυτόχρονα το ρόλο του ως νοσοκομείο covid. Η βούληση τόσο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Ιδρύματος όσο και της Διοίκησης να στηρίξουν την επιστροφή στην κανονικότητα, είναι δεδομένη».

Αυτό υποστήριξε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, μετά τη συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνη και με τη συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωανν. Κωτσιόπουλου.

Στο ταξίδι – αστραπή που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Λαρισαίος πολιτικός, ζώντας εκ των έσω την κατάσταση στο Νοσοκομείο όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, επιχειρηματολόγησε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσουν οι Κλινικές και τα Τμήματα του ΓΝΛ, τα οποία προσφέρουν σημαντικότατες υπηρεσίες στους πολίτες του νομού.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης άκουσε με προσοχή την επιχειρηματολογία του κ. Κέλλα και δεσμεύτηκε ότι από την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου το ΓΝΛ επανέρχεται στην προτέρα του κατάσταση.

Χρήστος Κέλλας

Με αφορμή την απόφαση Κοντοζαμάνη, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου για την απόφαση του Υφ. Υγείας κ. Κοντοζαμάνη να επιστρέψει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην προ – Covid λειτουργία του, καθώς προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες στους πολίτες του νομού.

Στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας χρειάστηκε να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, από την ηγεσία του Υπουργείου, με την μετατροπή του Νοσοκομείου σε Νοσοκομείο  covid .

Με τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και την βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, το ίδρυμα, πλέον, επιστρέφει στην προτέρα του κατάσταση.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω για μία ακόμη φορά από τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας. Η αρχή του τέλους της πανδημίας, ξεκίνησε με την έναρξη των εμβολιασμών.

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι πρωταρχικό της μέλημα και βασική της προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε όλα τα επίπεδα».