Γώγος: Αν φτάσουμε σε ποσοστό εμβολιασμένων πάνω από 70%, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως αν εμβολιαστούν περισσότεροι από το 70% των πολιτών, θα έρθει η κανονικότητα.

«Πιθανότατα θα κάνω το εμβόλιο αυτή τη βδομάδα, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής. Ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που έχει φέρει ο ιός αυτός είναι μόνο με το εμβόλιο. Αν φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμένων πάνω από 70% θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο κ. Γώγος.

«Τα μέτρα τηρήθηκαν αυτές τις ημέρες, δεν έγιναν έκτροπα. Το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε αρκετά σημαντική μείωση των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό, δυστυχώς όμως ακόμα υπάρχει πίεση στο σύστημα. Δεν έχει πέσει ο αριθμός από τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους. Αυτή τη βδομάδα θα συνεδριάσουμε και θα δούμε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε όλες τις περιοχές, όπως η δυτική Αττική, η περιοχή της Κοζάνης, κάποιες περιοχές της Βοιωτίας. Νομίζω πως και στις περιοχές αυτές θα δούμε καλύτερα νούμερα και θα πάμε σε μια καλύτερη φάση», συνέχισε ο ίδιος.

Μιλώντας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Γώγος, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή».