Καιρός: ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Κυριακή

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα  φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη, βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κυριακή. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, στα πελάγη πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Από το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από τις πρωινές ώρες στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται μετά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα και στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 7 μποφόρ, στα βόρεια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα
Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που από το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.