Παραμονή Χριστουγέννων: ο καιρός την Πέμπτη

Που και πότε αναμένονται νεφώσεις Πόσο ψηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός, με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στη Θράκη και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Εφημερίες Στο Ιασώ Θεσσαλίας

Η μεγαλύτερη Ιδιωτική Κλινική στη Λάρισα,

Στη Θεσσαλία & Την Κεντρική Ελλάδα.

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια τη νύχτα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Αραιές νεφώσεις αναμένονται την Παρασκευή, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.