Ο κορωνοϊός χτύπησε και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – Γιατί δεν θα γίνει η κλήρωση μετά από 92 χρόνια

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο που για πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια δεν θα γίνει εφέτος κλήρωση.

Και αυτό  γιατί από τα περιοριστικά μέτρα δεν θα εξαιρεθούν οι λαχειοπώλες απ’ την αναστολή λειτουργίας που έχει επιβληθεί στις δραστηριότητες γύρω απ’ τα τυχερά παίγνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκδότριας εταιρείας, «λόγω του κορονοϊού και της γενικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και σε συμμόρφωση με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση του Lockdown μέχρι τις 7/1/2021 είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των συνεργατών μας. Ως εκ τούτου , οι κληρώσεις 46, 47, 48, 49, 50, 51 και 52 του 2020 καθώς και οι κληρώσεις 01 και 02 του 2021 ακυρώνονται».

Το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο ξεκίνησε το 1928 ως «Λαχείο Συντακτών», το οποίο εκδιδόταν από την Ένωση Συντακτών και μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα ακόμα και … πολυκατοικίες. Η έκδοση του δεν σταμάτησε ούτε στα χρόνια της Κατοχής.

Καταργήθηκε επί χούντας το 1967 και επανακυκλοφόρησε άμεσα ως Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, γνωστό και ως Ειδικό Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης.

Κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο, τον Δεκέμβριο, και κληρώνει την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Κάθε γραμμάτιο κοστίζει 5€.

Τα γραμμάτια του Λαχείου κυκλοφορούν σε σειρές των 100.000 γραμματίων που κάθε μια φέρει αριθμούς από 1 ως 100.000.

Κάθε χρόνο τυπώνεται σε σειρές των 100.000 γραμματίων. Μοιράζει στους τυχερούς άνω του 55% των ακαθαρίστων εισπράξεών του. Τα Καθαρά Έσοδα από αυτό το λαχείο παραχωρούνται στο Κράτος.