Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Παροδικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Αναλυτική πρόγνωση.

Παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια αναμένονται την Τετάρτη, με πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική το πρωί αναμένονται νεφώσεις, ωστόσο από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γνικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αρχικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη μεχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές νεφώσεις στα βορειότερα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί έως 4 μποφόρ, στα νότια θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Σάμο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 24/12, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και νωρίς το πρωί στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή νέα άνοδο και θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!