Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Φαρσάλων

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Φαρσάλων και περιχώρων αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη μας λύπη αποχαιρετούμε τη διακεκριμένη επιστήμονα και συντοπίτισσά μας Υβόννη Χαραχούσου η οποία έφυγε από τη ζωή στις 19/12/2020. Με καταγωγή από το Ηλιοχώρι Ζαγορίου Ιωαννίνων υπήρξε μέλος του Συλλόγου μας και συμμετείχε στις διάφορες δράσεις όποτε βρισκόταν στα Φάρσαλα.

Η Υβόννη Χαραχούσου, ήταν μια γυναικεία προσωπικότητα με σπουδαίο βιογραφικό. Καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και εμπνεύστρια και δημιουργός της Πανελλήνιας Ένωσης για τη προώθηση των γυναικών στον Αθλητισμό και τα σπορ (ΠΕΠΓΑΣ) στην οποία διετέλεσε πρόεδρος επί 16 χρόνια. Συμμετείχε ενεργά σε διοργάνωση συνεδρίων ημερίδων και διεθνών συνεργασιών με αποκορύφωμα το Μεσογειακό συνέδριο για τη γυναίκα και τα σπορ το 2005 αλλά και την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού “Γυναίκα και Άθληση”.

Το 2016 η Διεθνής Ομοσπονδία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για κορίτσια και γυναίκες την συμπεριέλαβε στις Ελληνίδες που εμπνέουν με την προσωπικότητά τους στον τομέα του Αθλητισμού. Διακρίθηκε επίσης για το σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό της έργο.

Ως Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων και περιχώρων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.