“Ενεργόδεντρο” με ευχές από καρδιάς στον Βοτανικό κήπο στα Φάρσαλα – Περιμένει και την δική σου!

Με το σύνθημα «Ας γεμίσουμε το Ενεργόδεντρο μας, με ευχές από καρδιάς», οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων προσκαλούν τους πολίτες να επισκεφτούν και να συμμετάσχουν και να στολίσουν με γιορτινά χαρτάκια, γραμμένα με μηνύματα και ευχές στο δέντρο που στολίστηκε για τις ανάγκες αυτής της Χριστουγεννιάτικης εναλλακτικής δράσης, στον Βοτανικό Κήπο, στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων.

Πολλές ευχές! Ευχές προσωπικές, ευχές οικογενειακές, ευχές κοινωνικές, ευχές για τον συνάνθρωπο, ευχές για το περιβάλλον… ευχές ευχές ευχές. Ο λόγος αυτής της κίνησης (και βάση των δεδομένων για τις μετακινήσεις των πολιτών), είναι ο περιπατητής γύρω από τον Βοτανικό κήπο, να νιώσει ο καθένας από εμάς την εορταστική αίσθηση και να εισπράξει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, διαβάζοντας τις όμορφες ευχές των συμπολιτών του (ανώνυμες ή επώνυμες). Επίσης, είναι μια καλή προτροπή για μια έξοδο (με το μήνυμα μετακίνησης Νο6) αλλά και μια όμορφη αφορμή για τους γονείς με μικρά παιδιά να κάνουν κάτι οικογενειακό και εκτός σπιτιού.

Τέλος και περισσότερο ουσιαστικό όλων, είναι ότι, ο δραστήριος σύλλογος, με την υποστήριξη φίλων και χορηγών θα προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας, τρόφιμα τόσα σε αριθμό, όσα θα είναι και τα σημειώματα των ευχών. Με τον τρόπο αυτό προσκαλεί όλους μας να συμμετέχουμε σε αυτή την αισιόδοξη κίνηση, κάνοντας έμμεσα και τόσο απλά, μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Οι μέρες των Χριστουγέννων «το καλούν» και ευχή όλων μας να ξεπεραστούν τα δύσκολα.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους προσφέραν στην διοργάνωση αυτής της μικρής εθελοντικής δράσης και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Κουκουλιό και τον ηλεκτρολόγο του δήμου κ. Θεοχαρόπουλο που φροντίσανε να φωταγωγηθεί το δέντρο στον Βοτανικό, για το βράδυ.

«Γράψε λοιπόν και εσύ τη δική σου ευχή και έλα να στολίσεις με αυτή, το ευχόδεντρο. Μαζί, θα βοηθήσουμε πραγματικά εκείνους που το έχουν ανάγκη. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και δύναμη!» είναι το μήνυμα των Ενεργών Πολιτών.