“Εναέρια” μεταφορά νερού από πηγή στην Σκοπιά

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς νερού από πηγή εκτός χωριού, έδωσε η Δ.Ε.Υ.Α..Φαρσάλων σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Σκοπιάς με την τοποθέτηση εναέριου σωλήνα, ακριβώς πάνω από την κοίτη του ποταμού Ενιπέα.

Μέχρι πρότινος, ο αγωγός περνούσε μέσα από την κοίτη και κάτω από το έδαφος, που τοποθετούνταν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η ροή του ποταμού ήταν μικρότερη. Το χειμώνα που η ορμή του Ενιπέα μεγάλωνε, “έσπαγε” με αποτέλεσμα να διακόπτονταν το νερό. Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων Γιάννης Τριάντης, με υπαλλήλους της υπηρεσίας καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ηλία Τσούτσο και πέρασαν εναέρια τον πλαστικό αγωγό μεταφοράς νερού με συρματόσχοινο, προσδοκώντας να λυθεί μια για πάντα το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργούνταν.

Η απόσταση διανύει το νερό για να φτάσει στα δύο σημεία στο χωριό σε βρύση είναι στην πλατεία και στο σχολείο, είναι περίπου 6 χιλιόμετρα. Μάλιστα οι παλαιότεροι κάτοικοι του χωριού για να παινέψουν την συγκεκριμένη πηγή, την ονομάζουν μεταφορικά το “νερό το αθάνατο” προσδίδοντας προστιθέμενη αξία για το νερό της πηγής.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία