ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας: «Να επαναλειτουργήσει το 20% των χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας θεωρεί ακατανόητη την επιμονή του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, να αρνείται την επαναλειτουργία μέρος των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διατηρώντας ολόκληρο το Νοσοκομείο σε επιφυλακή, με το επιχείρημα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στην περιοχή.

Η στάση του κ. Σερέτη, θέτει σε κίνδυνο την υγεία ασθενών που δε νοσούν  από covid – 19, αλλά είναι αναγκαίο να χειρουργηθούν, αφού και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου προβλέπονται να γίνονται τα επείγοντα χειρουργεία και αυτά των ογκολογικών ασθενών, ισχύει ο γενικός περιορισμός κατά 80 % όλων των τακτικών χειρουργείων στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητάει από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ να επιτρέψει την επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε ποσοστό 20 %, όπως ο νόμος ορίζει και όπως παράλληλα ζητούν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κουτλιμπάνειου, οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Ζητάμε επίσης να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και την αύξηση της χρηματοδότησης των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να συνεχίσουν από νέα βάση τον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των ασθενών.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ