Ο καιρός του Σαββάτου

Ομίχλη, χαμηλές θερμοκρασίες και βοριάδες το Σάββατο. Που αναμένονται βροχές. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών προβλέπονται στην Θεσσαλονίκη Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Σάμο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ιονίου, και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στο Ιόνιο από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.