Πέτσας: Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα στις “κόκκινες” περιοχές – Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον Χαρδαλιά

Αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο “κόκκινο” παρά το lockdown, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται ραγδαία, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ανακοινώνει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά δεν θα συγκεκριμενοποιήσει τις περιοχές. Αυτό θα γίνει το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είχε σύσκεψη με φορείς της Δυτικής Αττικής, με δημόσιες τοποθετήσεις τους προανήγγειλαν την επιβολή καθολικών lockdown στις περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται στο “κόκκινο”, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 281 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην Αττική τα 111 εντοπίστηκαν στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα νότια προάστια. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Δυτική και Ανατολική Μακεδονία εξακολουθεί να παραμένει ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Η Κοζάνη που είναι η περιοχή που μπήκε πρώτη σε καραντίνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο “κόκκινο”.

Τα 60 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες τρόμαξαν τους ειδικούς που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων.