Καιρός: Συννεφιά και ομίχλες την Πέμπτη

Την Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που παροδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, θα είναι αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.Οι άνεμοι γενικά θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα  πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις,  οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για 18-12-2020

Την Παρασκευή, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα ηπειρωτικά να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.