Βελτιώνεται ο καιρός την Τετάρτη

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν . Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες ενώ στα βόρεια είναι πιθανόν να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.