Στέλλα Μπίζιου: Η Ελλάδα άντεξε και θα κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας

«Η πανδημία ανέτρεψε τους σχεδιασμούς για το 2020 και καλούμαστε πλέον να επανασχεδιάσουμε το μέλλον. Το ξέσπασμα του κορωνοϊού αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για την οικονομία μας και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, αποτέλεσε για εμάς ζωτικής σημασίας στόχο να προστατέψουμε όχι μόνο τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία, την τεχνολογία και τις υποδομές της χώρας, και το πιο σημαντικό να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τους εργαζομένους».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2021, σημειώνοντας με έμφαση πως «παρά τις εξαιρετικές συνθήκες η κυβέρνηση μας επέλεξε να κινηθεί σε τροχιά ανάπτυξης και παραμείναμε πιστοί στο πρόγραμμα για το οποίο μας επέλεξε ο ελληνικός λαός και συνεπείς στο μεταρρυθμιστικό μας σχεδιασμό».

«Υλοποιήσαμε χωρίς ολιγωρίες, θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία, την υγεία, την αγορά ενέργειας, την ψηφιακή ατζέντα και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η ανάκαμψη εντός του 2021 θα στηριχτεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού βάρους. Σε συνέχεια του περσινού προϋπολογισμού παρουσιάζουμε, παρά τις αντιξοότητες, ένα προϋπολογισμό αναπτυξιακό, φιλοεπενδυτικό, με κύριο στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων», τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.

Η κα Μπίζιου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στάθηκε ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν ως στόχο «τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 μονάδες, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που οδηγεί σε ελάφρυνση τουλάχιστον 1.300 ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, τη θέσπιση του μέτρου των υπέρ-εκπτώσεων για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, την παράταση της προθεσμίας καταβολής κάθε φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό και την παράταση της εφαρμογής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση, μεταφορές, θεάματα».

«Το πρώτο διάστημα του 2021 θα είναι δύσκολο. Υπάρχει όμως πρόβλεψη και για αυτό. Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία για το διάστημα μέχρι την επάνοδο στην κανονικότητα. Έχουμε ήδη διαθέσει 24 δις ευρώ και έχουν προβλεφθεί ακόμη 7 δις ευρώ για το επόμενο διάστημα», επεσήμανε η Λαρισαία βουλευτής, η οποία εξήγησε πως «το πιο σημαντικό σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε, δεν είναι τα νούμερα, αλλά η προοπτική. Είναι το μήνυμα της αισιοδοξίας, της δύναμης, της αντοχής. Η Ελλάδα άντεξε. Και έχει τη δυνατότητα, την προοπτική να το κερδίσει το παιχνίδι. Η Ελλάδα παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε στον ενάμισι χρόνο της διακυβέρνησής μας, κατάφερε να επανασυστηθεί στον πλανήτη ως μια χώρα αξιόπιστη, ως παράδειγμα διαχείρισης. Εργαζόμαστε για την επίτευξη της ανάκαμψης για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο δείτε την τοποθέτηση της βουλευτή ν. Λάρισας της ΝΔ κας Στέλλας Μπίζιου: