Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα σε προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων

Ετοιμάζονται τρία εμβολιαστικά κέντρα στον Δήμο Φαρσάλων και ένα στην Νίκαια Λάρισας

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Πρόκειται για εργαζόμενη του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, η οποία διαγνώστηκε θετική στην Covid-19, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού. Αμέσως, λειτούργησε το πρωτόκολλο που υλοποιείται σε αυτή την περίπτωση και η υπάλληλος – αν και ασυμπτωματική – προχώρησε σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε θετικό και μπήκε σε καραντίνα.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση από ειδικό συνεργείο σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και έγινε η διενέργεια τεστ και στο υπόλοιπο προσωπικό, που είχε άμεση επαφή μαζί της, για να καταγραφεί εάν υπάρχει περεταίρω διασπορά στην Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων συνεχίζει να λειτουργεί, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ αναμένονται περαιτέρω οδηγίες μετά από τα αποτελέσματα των τεστ στο προσωπικό του.

Εμβολιαστικά κέντρα

Στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), δηλαδή τα Κέντρα Υγείας, θα συγκροτηθούν τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει συζητήσεις και παράλληλα προχωρά στον σχεδιασμό για τα εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένες οι Μονάδες της ΠΦΥ, που θα αναλάβουν να εμβολιάσουν τους πολίτες με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όταν αυτό κυκλοφορήσει και στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” στον Δήμο Φαρσάλων θα λειτουργήσουν 3 εμβολιαστικά κέντρα, στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και στα χωριά Σταυρός και στην Βαμβακού Φαρσάλων, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας, που ανήκει διοικητικά στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία