Θεοδωρικάκος: Οι Δήμαρχοι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα συμμετέχοντας με την παρουσία τους στην καμπάνια για τον εμβολιασμό

Να είναι πρωτοπόροι στην καμπάνια για τον εμβολιασμό, να εντείνουν τους ελέγχους για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και να δώσουν το καλό παράδειγμα της αυστηρής τήρησης των μέτρων, κάλεσε τους Δημάρχους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΚΕΔΕ για τις ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η κυβέρνηση, δια του στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έχει ανακοινώσει, ότι έρχεται ένα οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους Έλληνες, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Εκεί, θα πρέπει να υπάρξει η δική μας συμπαράταξη και συμπαράσταση. Οι Δήμαρχοι νομίζω, ότι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους δημότες, να συμμετέχουν με την παρουσία τους στην καμπάνια για να εμβολιαστεί, αν είναι δυνατόν, το σύνολο του πληθυσμού,σε κάθε Δήμο, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε πως πρέπει να «συνειδητοποιήσουμε και να κρατήσουμε, ως απόλυτη προτεραιότητα, ότι ο στόχος μας είναι να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Δεν μπορεί κανείς να συμβιβαστεί και να συνηθίσει το γεγονός ότι εδώ και πολλές εβδομάδες χάνουμε περίπου 100 ανθρώπους την ημέρα. Δεν είναι ένας αριθμός, που μπορείς να τον ακούς και να τον προσπερνάς. Οφείλουμε όλοι, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κάθε πολίτης,ξεχωριστά, η κάθε οικογένεια, ξεχωριστά, να τηρήσουμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα που ισχύουν».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση αυτήν την περίοδο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μέσα από την κοινωνική πολιτική που ασκεί, για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Υπογράμμισε, πως από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στήριξε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας την οικονομική και διοικητική της αυτοτέλεια. «Πήραμε μέτρα κυβερνησιμότητας, για να απαλλάξουμε την Αυτοδιοίκηση από το τεράστιο πρόβλημα από τον τρόπο που λειτουργούσε η απλή αναλογική και οδηγούσε σε ακυβερνησία, κατά κυριολεξία στο μεγαλύτερο αριθμό των Δήμων, σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στις μισές Περιφέρειες. Βασικός στόχος είναι η Αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί σε πυλώνα τοπικής, οικονομικής ανάπτυξης, εξυπηρέτησης των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας και πυλώνα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής», σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα ενεργού στήριξης των νησιών του Αιγαίου και ειδικότερα στην περίπτωση της Σάμου, στους δύο Δήμους που επλήγησαν, βαρύτατα, από το σεισμό. Η κυβέρνηση, όπως είπε, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και το Υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχε στην προσπάθεια να διορθωθεί η κατάσταση.

Σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση εξέφρασε την εκτίμηση πως «τα πράγματα έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό βελτιωθεί. Έχει υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος και παραμένει πολύ ισχυρή η συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης -σε όλα τα Υπουργεία που εμπλέκονται- και των Δήμων, οι οποίοι έχουν υποστηριχθεί με σειρά έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων».

Ακόμη, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, πως αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, το οποίο αφορά ευθέως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας πως θα είναι η πρώτη μεταρρύθμιση που θα ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων κατά το νέο έτος και συγκεκριμένα στις 11.1.2021.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!