Καιρός: σποραδικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Που και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες, με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι, 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως το βράδυ προβλέπεται εκ νέου αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες προβλέπονται για τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Κρήτη. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Καστελλόρζο έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.