Συνδικάτο οικοδόμων Φαρσάλων: Τεστ για όλους δωρεάν

Διαβάζουμε στον τύπο, δωρεάν εξέταση ανίχνευσης του κορονοϊού [rapid test]θα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής Επαρχίας Φαρσάλων. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες 250  κάτοικοι  την πρώτη, και 250 ή 400-500 την δεύτερη, ο υπόλοιπος πληθυσμός πότε.
Δεν μπορεί  δεν πρέπει να αδιαθετήσει, να μεταφέρει τον ιό, να είναι ασυμπτωματικός με τον ιό, και να  περιμένει ίσως τη δεύτερη, την τρίτη φορά για τα επόμενα τεστ σε μία δύο εβδομάδες για τα επόμενα 250 -300 άτομα.

Την ίδια  στιγμή το 2020 και στον αιώνα που ζούμε κουβέντα για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων  με γιατρούς  όλων των ειδικοτήτων, με πλήρως αναβαθμισμένο μικροβιολογικό και ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο.

Έτσι που και πριν και μετά την πανδημία να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι  της περιοχής μας, αλλά και να μην περιμένουν  οι κάτοικοι το αν θα έχουν συμπτώματα η όχι για να κάνουν το όποιο τεστ . Οι δικαιολογίες εύκολες, δεν υπάρχουν λεφτά αυτό υποστηρίζουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Φαρσάλων κάνοντας πλάτη στην κυβέρνηση στο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί. Δεν υπάρχουν λεφτά για τους ελάχιστους γιατρούς, αλλά και τους περισσότερους συμβασιούχους υγειονομικούς που προσλήφθηκαν από το Μάρτη και μετά σε όλη τη χώρα, για τις ανάγκες της  πανδημίας, σε ένα σύστημα υγείας που ήδη υπήρχαν τεράστια κενά.

Η κυβέρνηση και όλοι  αυτοί της δημοτικής αρχής  υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να εξασφαλιστεί χρηματικό κονδύλι από τον κρατικό  προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα να δουλεύουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην υγειά, να μην έχουμε  σύστημα Υγειάς, να μην  έχουνε λεφτά για συντάξεις, για παιδεία, για δουλειά.

Υπάρχουν όμως λεφτά, για τους εφοπλιστές, για τις Τράπεζας, για τους κλινικάρχες που αποζημιώνονται με πλέον διπλάσιο νοσήλιο και για τις απλές κλίνες ,όχι μόνο για τις ΜΕΘ, για τους ιδιώτες γιατρούς που θα πάρουν 2.000 ευρώ συν τις υπερωρίες το μήνα για ένα χρόνο, για την Aegean, για προσλήψεις αστυνομικών, στρατιωτικών, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, που είναι η κυβέρνηση, που είναι οι της περιφέρειας, του δήμου, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα για την Υγεία και τα άλλα δικαιώματα για τους εργαζόμενους τον ελληνικό λαό.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι σε εργοστάσια, σε Σούπερ -Μάρκετ, οικοδόμοι, καταστηματάρχες ,νεολαίοι , η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της.

Ο Συλλογικός Αγώνας μας είναι η μόνη διέξοδος.

ΜΟΝΟ  το ΕΣΥ μπορεί να Σώσει το Λαό.

ΜΟΝΟ ο Λαός μπορεί να Σώσει το ΕΣΥ.