Ο Κόκκαλης δίνει φωνή στα άτομα με αναπηρία

Το «άνοιγμα» του πολιτικού του γραφείου και σε άτομα με προβλήματα ακοής ανακοίνωσε σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης. Εφεξής και δύο φορές το μήνα, στο γραφείο του κ. Κόκκαλη, στον πεζόδρομο της Βενιζέλου στη Λάρισα, θα βρίσκεται διερμηνέας προκειμένου και άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να συζητούν τους προβληματισμούς και να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Λαρισαίου πολιτικού: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας εκείνους που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος, βιωματικά, την ανάγκη για κοινωνική ισότητα και αλληλεγγύη.

Για τους ανθρώπους αυτούς ο ορός «ίσες ευκαιρίες» σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, δεν είναι απλά μία ευχή, αλλά η απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσουν ισότιμα.

Είναι πολλοί και είναι παντού γύρω μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε ένας από αυτούς. Είναι τα άτομα με αναπηρία για τα οποία όλοι σήμερα έχουμε μία καλή κουβέντα, από το ένα άκρο του πλανήτη έως το άλλο, αλλά από αύριο και για τις επόμενες 364 ημέρες θα ξαναγίνουν αόρατοι.

Ως μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπείας και ως ενεργός πολίτης, αποφάσισα να προχωρήσω σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική συνάμα πρωτοβουλία, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Έτσι, από σήμερα και στο εξής, δύο φορές το μήνα, δίνω πρόσβαση στο πολιτικό γραφείο μου στη Λάρισα, σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μου οι οποίοι λόγω προβλημάτων στην ακοή, δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί μου.

Μέσω μόνιμης διερμηνέα που θα βρίσκεται στο γραφείο μου, θα συζητάμε τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους, με τη δέσμευση να μη γίνω μόνον εγώ, κοινωνός τους, αλλά και η ίδια η βουλή και οι εμπλεκόμενοι φορείς της πολιτείας.

Ας κάνουμε σήμερα μία νέα αρχή, ας δώσουμε φωνή σ’ αυτούς που δε μπορούν να μιλήσουν, ας μιλήσουμε μ’ εκείνους που δε μπορούν να ακούσουν. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι.»

Δείτε τη δήλωση εδώ: