Νέο βιβλίο για το επιτελικό κράτος από την Φαρσαλινή Εύη Δραμαλιώτη

Το βιβλίο της με τίτλο «Το επιτελικό κράτος: Ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο Κέντρο Διακυβέρνησης» εξέδωσε η Εύη Δραμαλιώτη. Νομικός, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και διδάκτορας διοικητικής επιστήμης, η κα Δραμαλιώτη διετέλεσε επικεφαλής αρχικά στον Τομέα Εξωτερικών της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου από τη σύσταση της και κατόπιν στην νυν Προεδρία της Κυβέρνησης. Είναι Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το βιβλίο αποτελεί επιστέγασμα της πολύχρονης επιστημονικής έρευνας και επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Πρόκειται για την πρώτη συστημική ανάλυση από την πλευρά της διοικητικής επιστήμης των σύνθετων ζητημάτων που άπτονται του κυβερνητικού συντονισμού και, τελικά,  της λειτουργίας του επιτελικού κράτους.

Ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που πραγματεύεται η έρευνα της κας Δραμαλιώτη: πώς ορίζεται ο συντονισμός, ποιες είναι οι επιμέρους διαστάσεις και οι κυριότεροι μηχανισμοί του, πώς διακρίνεται από συναφείς έννοιες, πώς επιδρά η αυξημένη νομοθετική παραγωγή στην επίτευξή του, πού οφείλονται τα διαχρονικά προβλήματα κυβερνητικού συντονισμού στην Ελλάδα, ποια είναι η έννοια και ο ρόλος του Κέντρου Διακυβέρνησης διεθνώς και πώς οργανώνεται στην Ελλάδα από το 2013, όταν αποκτά θεσμική υπόσταση.

Το βιβλίο προλογίζει ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές, ερευνητές, δημοσιογράφους, πολιτικούς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί σφαιρικά για την οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου επιτελικού κράτους και να εντρυφήσει στις πλέον πρόσφατες επιστημονικές προσεγγίσεις του συγκεκριμένου αντικειμένου.