Ο καιρός της Τρίτης

Στα ανατολικά και τα νότια την Τρίτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα – τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη – και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θράκης. Θα πνέουν βοριάδες, 4 με 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον έναν) έως 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία στις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στα δυτικά 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Κυκλάδες, από 8 έως 14 βαθμούς).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.