Πανελλήνιες 2021: Παράταση έως τις 3 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις συμμετοχής

Έως την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες. Η εν λόγω προθεσμία αφορά μόνο τους μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Ζαχαράκη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Ζαχαράκη.

“Αξιολογούμε την κάθε μέρα. Δεν έχει ληφθεί απόφαση ούτε για μέρα ούτε για βαθμίδα. Κάθε 24ωρο είναι κρίσιμο. Όταν δοθεί η κατεύθυνση εμείς θα είμαστε έτοιμοι” πρόσθεσε η υφυπουργός.

Σε ερώτηση εάν το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει οριζόντια σε όλες τις περιοχές της χώρας -με δεδομένο ότι η επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή διαφέρει- η κα. Ζαχαράκη απάντησε ότι μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις ήταν οριζόντιες χωρίς γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης, αλλά είναι θέμα ημερών οι τελικές αποφάσεις.

Για τα σενάρια περί σύμπτυξης των εορτών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα και οι μαθητές να μην κάνουν διακοπές 15 ημερών, η υφυπουργός είπε ότι αυτό εξαρτάται από το πότε θα γίνει η επανέναρξη των σχολείων.

ΟΛΜΕ: Τον Ιανουάριο να ανοίξουν τα σχολεία

Τον Ιανουάριο προτείνει το πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι ότι ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση. Ως προς τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.

Η ΟΛΜΕ, μάλιστα, προγραμματίζει για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: thetoc.gr